Öland i mitt hjärta

Har skrivit en sång om min favoritställe på Jorden, Öland. Jag hyrde en stuga med pool på Öland under allhelgonaveckan och det fick mig verkligen att vilja skriva en hyllningssång till ön.
Att skriva en hyllningssång till en ö man bara besökt en gång kanske låter konstigt, men jag tror ändå att det jag har fått fram hittills pekar på något som har möjlighet att bli lika populärt som ”Stockholm i mitt hjärta”.

Din strålande himmel, dina badklara stränder
Din sköna natur, dina härliga städer
dina gröna skogar, ditt blåa hav
hos dig vill jag vara, hos dig vill jag stanna
Du är mitt A-Ö
Du är mitt A-Ö

Ja, som ni ser är sången ”a work in progress” som de säger borta i staterna. Men jag tror ändå att jag kan få till något som både låter bra textmässigt, och musikmässigt. Jag funderar på att använda mig av en akustisk gitarr, kan bli en Ted Gärdestads känsla på låten då. Alternativt funderar jag att gå mer åt Jazzhållet och använda blåsinstrument som saxofon eller munspel. Jag får tänka vidare på hur jag musikaliskt vill presentera hyllningssången till Öland. Under tiden som jag kommer på mer text, kommer nog en musikgenre att uppenbara sig.

När jag framför låten framför publik ska jag ha med något typ av ljuslåda, så att jag kan skapa den perfekta stämningen. På så sätt får publiken njuta av Öland med två sinnen. Om jag framför sången under en middag kanske man kan få in ett tredje sinne?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *