Fickkalender räddade mina föräldrars äktenskap

Denna blogg är tänkt att handla om musik, gitarrer och jamma med gitarrer och andra instrument, men detta inlägg kommer att handla om något mer, nämligen familjeproblem och hur jag fick hjälp igenom en svår period i mitt liv. Jag minns inte riktigt hur det hela började, men jag minns att det var efter en midsommarfest för några år sedan. Båda mina föräldrar gillade att dricka starksprit, och gjorde det gärna vid speciella tillfällen (midsommar, nyår, födelsedagar), det var sent på kvällen och mina föräldrar började skrika åt varandra. Det var någonting som mamma anklagade pappa för att ha gjort (kommer inte ihåg vad), det var då pappa slog till mamma. Att slåss var något som båda mina föräldrar var starkt emot, men ändå hade pappa nu slagit mamma. Dagen efter var båda fortfarande förtvivlade, mamma för att hon hade blivit slagen av mannen hon älskat i över 20 år och pappa för att han hade slagit kvinnan han älskat i 20 år. Denna känsla som de båda hade och blev bara värre för varje dag, de bråkade mitt i veckan och till och med vägrade att sova i samma rum. När livet och familjen kändes som att det skulle braka ihop, hittade mina föräldrar en fickkalender från pappas ungdom. I fickkalendern fanns en sida invikt, det var en vecka i mars. På onsdagen den veckan hade pappa skrivit ”Träffade precis den mest underbara kvinna någonsin, det är hon jag ska gifta mig med en dag”. Mina föräldrar insåg snabbt att det var mamma som pappa hade träffat och skrev om. Det var då de började förälska sig i varandra igen. Direkt efter det började mina föräldrar varje kvartal åka upp till stugan och lägga putsfasad på vår sommarstuga, för att komma bort från vardagen och göra något annat.